Gata, destul cu suspansul si surprizele! :))

Masca este realizata dintr-o ceramica speciala, usoara si mai putin casanta. Este pictata manual cu ajutorul culorilor acrilice (negru, visiniu, auriu si gold antique), este desenata in relief cu o pasta speciala si este lacuita pentru protectie si luciu. Masca este decorata cu mustati asortate! Este foarte potrivita pentru carnaval! Este o masca unicat, se gaseste destul de greu in Romania.
Prima postare de pe 2010 si noul an aduc o surpriza, la care nici eu nu ma asteptam! Pentru ca oricum o sa va tin in suspans pana voi posta si fotografii, va voi spune despre ce e vorba! Am reusit sa "mesteresc" o masca noua, si nu e noua doar ca design ci si ca forma.
Sa va povestesc putin despre ea:
GATTO - este numele mastii noi, care inseamna "pisica" in limba italiana. Este o masca venetiana traditionala. Pisicile erau atat de rar de gasit in Venetia, incat au devenit personaje pentru o masca tipica. Legenda spune ca un om sarac, ce nu avea decat pisica sa batrana, a venit la Venetia tocmai din China. Pisica a prins toti soarecii din palat iar omul a devenit foarte bogat. Cand s-a intors acasa in tara lui de origine, vecinul lui bogat era verde de invidie. A luat cele mai fine matasuri gandindu-se ca daca o amarata de pisica a putut sa isi imbogateasca stapanul, si el va fi rasplatit mult mai mult pentru matasurile lui unice si pretioase. Asa a fost, Ducele i-a promis ca ii va da omului cea mai de pret comoara a sa pentru a rasplati pretioasele comori...si asa se face ca vecinul cel bogat si invidios se intoarce in China cu ...o pisica...
In curand voi posta si fotografii cu noua mea mascuta!.